Sunday, 15 December 2013

dear niqabis

Assalamualaikum
ooo muslimah berbahagialah. aku rasa, aku belum dapat lagi capai title muslimah nie. sebab cara pemakaian aku dan cara hidup aku. hmm. kekadang ada jugak rasa nak ubah cara pemakaian. tudung labuh tutup bahu dan tutup belakang. no more skinny jeans dan baju mestilah labuh tak ketat. TUTUP AURAT. melalui cara hidup, solat memang solat. tapi kerap tertinggal. aku nie sleepyhead kau tau. kalau dah subuh punya la liat nak bangun. tapi syukurlah ada roomate yang memahami. mereka bangunkan aku dan ajak solat sekali. alhamdulillah.

sebenarnya aku bukannya nak cerita pasal aku. aku nak cerita pasal wanita berpurdah dan bertudung labuh. aku memang tabik spring berganda la buat mereka yang bertudung labuh dan berpurdah nie. senang mata memandang. jiwa pun rasa tenang je tengok dorang.

bab pemakaian dan agama dah kira okay kot. tapi part AKHLAK tu.

kredit : Rusydee Artz


sorry la kalau ada yang terasa.
takda niat nak buat orang terasa.
nak buat orang sakit hati jauh sekali.
nie untuk semua insan yang bergelar perempuan. 
ilal liqa'

7 comments:

  1. xsalah pun apa yg adik pos.. bunyi mcm harsh, tapi itulah hakikatnya.. and sometimes we need to write harsh status, so they will take it seriously..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, just nak cakap pasal statement tak mampu capai tahap muslimah tu. Rasanya semua wanita mslim itu digelar Muslimah, tapi nak capai tahap Mu'minah tu tak tahulah.. :) Kalau saya ada salah harap boleh diperbetulkan.

    ReplyDelete
  3. @Noratiqah Adib walaikumusslm. .cm2 ea? hehe. .bru fhm. .thanks ya. .

    maybe sy patut letak muslimah sempurna kat ayat tu. .sy bukan muslimah yang sempurna :)

    ReplyDelete
  4. @Nurul Farahizzati yup..stuju.. miahaha. .tapi takut jugak TERbuat dorang sakit hati.. niat mmg cuba nk mnegur n buat peringatan utk diri sndri..

    ReplyDelete
  5. Hmm betul tu. Kadang-kadang ada jugak terdetik " Sempurnakah aku menutup aurat". Hmm

    ReplyDelete
  6. InshaAllah one day awak akan dapat baiki apa yang patut ^^ yang penting berusaha dan istiqamah <3

    ReplyDelete
  7. insya-Allah suatu hari nanti kita sama sama dapat ubah diri jadi wanita Muslimah :)

    and betul, akak kurang berkenan dengan banyak gambar wanita berpurdah di FB dengan status macam tu.. rasa kurang kena dengan imej.. benar yg imej tak memaparkan 100% personaliti kita tapi sebagai wanita Islam kita still kena jaga :)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!