Thursday, 27 June 2013

Diploma Teknologi Maklumat (Pengaturcaraan) Semester 1 (PMU)

Assalamualaikum
seperti yang korang tau. aku baru je sambung belajar dalam bidang IT in programming aka Diploma Teknologi Maklumat Pengaturcaraan. memula aku nak cerita pasal apa yang akan aku belajar di semester 1 di politeknik mukah sarawak nie. heheee. kali nie aku akan penuhkan ruang blog aku dengan pelbagai cerita tentang diri aku dan politeknik mukah sarawak walaupun kami baru je berkenalan. ahhahaa. cewahhh.

ok2. kat semester 1 nie apa yang aku study ialah

AA102 - pendidikan islam
AE101 - communicative english 1
AR101 - ko-kurikulum1
AS101 - soft skills
BA102 - mathematics
FP101 - programming principles
FP104 - computer hardware
FP105 - computing essentials

ada 4 subjek yang masuk dalam Final Exam
BA102 - mathematics
FP101 - programming principles
FP104 - computer hardware
FP105 - computing essentials

final exam nanti cuma subjek tertentu je yang aku akan hadapi. yang lain markah diambil dalam kelas je. heee. alhamdulillah. dalam perkenalan dengan Jabatan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (JTMK) semua berjalan dengan lancar. hehehehhe. setakat pemulaan nie aku rasa semua pensyarah baek2 belaka. yang penting tegas. heee. tegas la sangat kan? :D

then the best part is. *drumroll* heee~ pensyarah yang baek hati semua bercakap dalam dwibahasa which is malay n english except for communicative english la kan. hahaaha~ thanks la pada diaorang sebab memahami. heheh. harap la aku boleh speaking london so fluently. kakakaka :D harap la aku berjaya hidup sebagai pelajar bidang IT. muahaha. aku akan belajar mencintai matematik seadanya walaupun dulu aku amat membencinya. heheheh~ *jiwang pulak ayat aku kan*


korang doakan aku banyak2 ya.  :D
aku harap nie serba sedikit info kalau korang berminat belajar dalam bidang IT. nanti aku akan update lebih banyak maklumat. inshaallah.  :)

kalau korang nak tanya apa2 contact fanpage aku di sidebar. :D

harap bermanfaat. :)
ilal liqa' :D

10 comments:

  1. study English elok2 :) nanti senang kalau nak amik MUET n interview ^^

    ReplyDelete
  2. sy juga computer science student.
    Awal-awal tak berminat pun.
    Tapi Allah hadirkan rasa tu tanpa disedari.
    And i just love it ;)

    Mencari Sponsor

    ReplyDelete
  3. @Invisible Me really? alhamdulillah. harap la sy pun akan jatuh cinta dgn IT nie. . :D

    ReplyDelete
  4. Salam. Sy dpat dip yg awak ceritakan. Hihii. Just nak tanya time final exam nanti sub ape jea?

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum , heee thnks sngt ! blog akak ni brmanfaat sngt bwt ana serta mrungkai sgala prsoalan lam pala ana ni ..acewaah ! :D All de best

    ReplyDelete
  6. Salam ..nak tanya,ada belajar addmath jugak ke dlm course teknologi maklumat tu ?

    ReplyDelete

use good words okay.
syukran jazilan koz read my simple entry :)
jazakallah ya akhi & ukhti. :D