Sunday, 19 May 2013

Tutorial: template editor style baru 2013


Assalamualaikum.
umum dah tau kan edit template kita dah jadi warna warni dan ada yang masih blur?? aku pun masih blur ckit. tapi sekarang dah ok. :D jom belajar camna nak edit template style baru nie dan camne nak ctrl F dalam template editor nie. :)


1. memula pergi ke Dashboard > Templates > Edit Templates > dan klik benda hitam (FOLD) kat atas sekali yang ditunjukkan anak panah merah seperti dalam gambar dibawah. 

klik benda hitam (FOLD) yang ditunjuk anak panah :) klik yang 1 tu je. jangan memandai nak klik benda lain. 


dan jadi camnie kan? 

2. klik Ctrl+F serentak dalam kotak tu dan cari kod yang korang nak cari dan tekan ENTER.

3. dapat dah kod yang korang cari kan? so edit2 la apa yang perlu. muahaha. pastikan kod yang korang cari betul tanpa sebarang kesalahan *cewah* :D

*benda hitam tu kira FOLD sebab dia kira lipat2 benda yang tak perlu nampak. *ade ke* haha.

pandai dah? tahniah2. :)
selamat mengedit template. :D
ilal liqa' :)

4 comments:

drop a comment~
arigatouuu!