Sunday, 19 May 2013

Tutorial: Pisahkan Sidebar Wrapper (sidebar borders) *Style 2*

Assalamualaikum.
mood rajin gila nak buat tutor. :P
nie style kedua untuk sidebar borders. 
comel kan? ada dua warna. dan yang pasti. COMEL. :D

nie preview yang dah jadi. :)

1. Dahboard > Edit Template > Buka FOLD > cari kod ]]></b:skin> > enter

2. dah jumpa kan? masukkan kod ini kat atas kod yang dicari kat no 1 tadi. 
.sidebar .widget {
background: #FFF;
border-top: 4px solid #F5A9BC;
border-bottom: 4px solid #A9BCF5;
border-left: 4px solid #A9BCF5;
border-right: 4px solid #F5A9BC;
  margin:5px 5px 1.0em;
  padding:0px 5px 1.0em;
border-radius: 10px;
 }
3. preview dan save kalau menjadi. :)

tukarkan yang kod warna BIRU dengan kod warna yang korang suka. SINI.

kemas kan? cantik lagi. hehe. :) tahniah. blog anda dah comel. :D
sebarang petanyaan akan dijawab kat komen box okay! :)
ilal liqa'

2 comments:

  1. syukran atas perkongsian anda

    ReplyDelete
  2. mcm mane nak bg title widget kat sidebar tu ade background mcm blog nie eh ?
    ʕ •ᴥ•ʔ

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!