Friday, 24 May 2013

Siapa BudakVanilla??

Assalamualaikum.
hari nie aku nak memperkenalkan diri aku seadanya. muahaha.

siapakah sebenarnya BudakVanilla nie? kenapa tak guna nama sebenar?
sebenarnya BudakVanilla nie gadis pemalu yang terover malu. hehe. but still peramah kalau jumpa orang yang peramah dan mahu berbual. bukan seorang yang pemarah. aku sarawakian dan merupakan kaum melanau islam. aku tak guna nama sebenar sebab. hmm. mula2 aku taktau apa sebab dia. mungkin saja nak buat nama pena. tapi akhirnya aku tau. aku nak nama femes yang takdak orang guna nama yang sama. muahaha. plus aku takut kecurian identiti *dongeng sungguh, pengaruh filem. ahaha*

kenapa dan bagaimana boleh terjebak dengan dunia blog?
aku boleh terjebak dengan dunia blog tanpa aku sendiri sedar. haha. aku takda kawan2 yang berblog. aku buat blog secara tak sengaja masa boring godek2 google. kat tabs google kan ada tentang blog. so aku terbuat secara tidak sengaja tanpa apa2 asas yang ada. basic memang takdak langsung. aku buat blog pada bulan mac 2012 dan mula aktif pada bulan may. aku masih ingat lagi siapa follower pertama blog aku. :) haha. dan aku masih ingat pengomen pertama. :D url blog nie wujud secara spontan jugak. aku tak pernah tukar dari masa mula2 aku buat blog dulu. :D

tema blog?
tema blog aku dulu2 masa mula2 hitam dan masih ada tema merah2 macam warna sekarang. sekarang lak aku lebihkan merah. *blog aku MERAH okay bukan PINK*. hahaha. taknak ngaku blog pink. hehe. dan tema penulisan dalam blog aku nie slamber dan syok sendiri. aku menulis memang untuk syok sendiri. asal takda orang sakit hati dah la kan. :D aku agak menyokong blog ke arah islamik. :) tapi aku suka jugak blog mengenai kehidupan sebab boleh muhasabah diri. :D


sekian saja tentang aku kali nie. 
terima kasih sudi baca. :)
jazakallahukhair
ilal liqa'





22 comments:

  1. lagi satu , letak nama blog budak Vanilla sebab memang suka makan vanilla ke? hehe :)

    ReplyDelete
  2. tu la..kte ingat letak nama vanilla sbb suka makan perisa vanilla..hee

    ReplyDelete
  3. macam mana boleh terfikir nak letak nama blog dengan nama BUDAK VANILLA?

    ReplyDelete
  4. nama apa pun ok kan? background blog akak dulu warna hitam,macam akak cakap tadi. Dari dulu lagi kan akak suka bagi header free dll? *saya cuba ingat balik blog lama akak* sory kalau silap. ^-^

    ReplyDelete
  5. hehehhe. suka dapat tahu tentang awak. pape pun blog ni memang awesome. i love your style of writing. slamber and best. keep it up^^

    ReplyDelete
  6. comel name vanilla tuh kan..hihi..seriusly..blog awak best..entry pom best..kekadang gelak sesorg dayah baca..hihi

    ReplyDelete
  7. Sy nak tahu satu lagi. Nama sebenar awk. Hehe :p

    ReplyDelete
  8. Si budak suka memakai parfume aroma vanilla. hehehehe

    ReplyDelete
  9. hai budak vanilla :)
    comel betol blog awk :)

    ReplyDelete
  10. akak ada dua orang kawan melanau islam jugak.. orang bintulu.. hihi.. wah.. memng berbakat melukis la.. :)

    ReplyDelete
  11. spontaneous letak nama Budak Vanilla sebab suka vanilla ice cream ke? hehe :D nice ^^ akak dulu buat blog sbb nak post e-novel aje.. :) tak sangka sekarang makin serius blogging

    keep on blogging dik! :D

    ReplyDelete
  12. @bakal jenazah btl2. .waa? pmbca blog budakvanilla dr dlu ke nie? heehe makaseh. . :)

    ReplyDelete
  13. @nur hidayah thanks. .muahaha. . :D blog awk pun best. . :)

    ReplyDelete
  14. @Haruno Hana 하나 mgkn gk 2 kn. . :)novel akak smua best2. .terbaek la. . :D

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!