Tuesday, 14 May 2013

Malas Situ Malas Sini

Assalamualaikum.
hati nie aku nak cerita pasal malas. kenapa dengan malas nie? apa kena mengena dengan aku nie? muahaha. aku nie pemalas dah. nak update entry kat blog pun malas. alahai apalah yang bagusnya sikap malas nie. tak bawak faedah pun kan. so nasihat aku jangan la korang malas2 ya. mak aku kata orang malas takkan dapat hidup kat dunia nie. aku pun selalu malas2 sampai mak menjerit hampir bergegar rumah. hehe. 

aku sebenarnya nak cerita pasal form 6. kat atas tu mukadimah je. dalam form 6 kat sekolah yang aku ditempatkan sekarang. aku jurusan kemanusiaan. ambil matapelajaran BM, Pengajian Am, Pengajian Perniagaan, Sejarah dan Muet. tapi aku nak pindah sekolah. atas idea bapak aku. sebab sekolah tempat aku belajar sekarang jauh. lagipun takdak seni. aku nak ambil seni. so borang mohon pindah sekolah dah pun dihantar dan sedang diproses agaknya. muahaha. harap dapat pindah sekolah lah ya. aku nak seni. muahaha. 

bagi aku cikgu kat sekolah tu ok je. selamber la katakan walaupun ada yang paling tegas. buat aku takut je. hahaha. rasanya satu ciri2 yang perlu ada kalau nak masuk form 6 adalah hardworking. yakin puin mesti ada. mesti berani bersuara. bila la upu nak kluar nie????  tak sabar nak tau. harap dapat. inshaallah. 

bila la aku nak jadi montel nie. hahaha *kluar tajuk jap*
eh kerja muet belum siap lagi *mak aiiihhh.*


korang tidur dalam kelas dalam posisi mana?
aku dulu2 slalu cam no 2 dan 4. 
haha. *aku tidur bila bosan tak buat apa2 je*
jarang la aku tidur dalam kelas. 
jangan tidur dalam kelas tau! tak elok!!
sampai sini je la entry kali nie. 
jazakallahukhair. :)

ilal liqa' :D

13 comments:

  1. msa sekolah dulu..CJM buat gaya yg no.6 tuh klu nak tidur..haha!

    ReplyDelete
  2. kita buat yg sopan 4 n 6..kena duduk depan baru tak ngantuk..cuba la..

    ReplyDelete
  3. bila cg ada, saya suka tidur style no 5 tu. buat2 tulis tapi tido. muka pandang bawah. haha. tapi kalau cg tak da. selalu no 2 dan 4. hahaha

    #panjang lak merepek^^

    ReplyDelete
  4. Fifi xpernah tido dalam kelas sebab kalau ngantuk sikit, sure tak datang terus ke sekolah :D

    ReplyDelete
  5. akak susah sikit nak tidu atas kerusi.. kalau dah ngantuk tahap gaban, gaya no 2 la yang paling selesa..

    ReplyDelete
  6. Kamek 2 3 6. Even berdiri pun kamek boleh tido. Tapi lekak ya tumbang.. Hahaha..

    ReplyDelete
  7. gaya 4.. haha.. anime Kuroko no Basket ni kan? tak tengok lagi :D

    ReplyDelete
  8. #4 la jd pilihan membuta dlm kelas..hehe

    ReplyDelete
  9. aku xtdo dalam kelas, nak tdo aku balik je bilik haha

    ReplyDelete
  10. no.6,,,,acting mcm dgr cikgu ckp,padahal juling biji mata tidorrrr

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!