Saturday, 11 May 2013

11 things about me (BudakVanilla)


Assalamualaikum.
hari nie. seriously takdak idea nak buat entry. muahaha. mata pulak sepet sebelah sebab sakit mata. mak aii. hodohnya mukaku. ya ALLAH. sabarlah jantung hati limpa paru paru dan perut. :D ok. dah baca tajuk? wow. aku ditag seorang blogger comel iaitu Norhaizam Mustaffa aka Aein. :) thanks sudi tag kita.  macam best je benda nie. hehe

Few rules need to be followed :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

11 thing about me :)
1. aku blogger
2. aku pencinta seni
3. aku pendiam
4. aku friendly kalau korang friendly
5. aku minat design2 nie. *walaupun bakat kureng*
6. aku suka sangat tengok anime sambil berangan masuk dalam anime. muehehe
7. aku jiwa kental.
8. aku suka benda comel dan misteri
9. aku suka hadiah
10. aku nak dslr sangat2
11. aku harap aku dapat terbang macam superman *merapu*



so apa lagi. meh kita jawab soalan aein nie lak. bestnye. dup dap dup dap jantung. muehehe

 1. Awak suka blog saya tak ?
~opkoz la suka. sebab blog awak comel dan entry pun best2. :)

2. Apa yang special dalam hidup awak ?
~yang special dalam hidup saya banyak sangat. tak mampu nak senaraikan. kalau senaraikan jenuh la korang  nak membacanya nanti siap ada yang akan muntah hijau kang. :P

3. Sesuatu yang awak nak sangat tapi belum dapat. Apa ?
~saya nak sambung belajar dalam bidang saya minat. tapi belum dapat lagi. saya nak jugak melancong kat jepun. tapi takdak duit lagi. saya nak jugak . . . . .banyak lagi la. apesal awak tanya soalan nie? wakaka. banyak la benda yang saya nak. :P

4. Awak rasa kenapa saya tag awak ? :)
~sebab saya comel kot. hahaha *perasan tahap cipan dah nie* haaha

5. Berapa jam sehari awak hadap blog ?
~berjam jam lamanya. saya lupa nak bawak kalkulator dan kira. muehehe. agaknya nak siap satu entry mungkin makan masa selama dua jam. tak termasuk lagi blogwalking dan sebagainya. haha. acaner tuu?

6. Apa perkara yang paling banyak awak share di blog ?
~mungkin pasal hidup dan peribadi? alamak. saya pun taktau. hehe. agaknya apa ea?

7. Dah berapa lama bergelar blogger ?
~tak lama pun. haha. saya mula buat blog pada mac 2012 dan aktif blogging pada mei 2012. agaknya berapa lama tu? muahaha. terima kasih la bagi sesiapa yang jadi pembaca setia blog nie. uhuk2. terharunya. korang si pembaca setia dah masuk dalam life budakvanilla yang perahsia nie dah. so jangan berani keluar dari life BudakVanilla. hahaha~ kidding :P

8. Haiwan apa yang awak suka ? Kenapa ?
~saya suka kucing. sebab kucing manja gitu. dahla comel manja lagi. *sapa tak suka kucing? sila angkat jari telunjuk tinggi2* hehe

9. Kalau nak memilih jodoh. Duit atau rupa yang awak pilih ? *soalan maut :p
~saya tak kesah. yang penting hati dan bertanggungjawab. duit boleh dicari rupa lak tak kekal. hehe. sweet tak BudakVanilla nie? *sweet la sangat kan. uwek2. muntah darah*

10. Kerja sekolah atau tido. Yang mana diutamakan ?
~tido diutamakan kerja sekolah didahulukan. kalau tak tido nanti ngantuk masa buat kerja sekolah. dan kalau buat kerja sekolah masa mengantuk nanti banyak kesalahan dan belum tentu lagi siap. hehe *merapu panjang2*

11. Biru atau hijau pilihan hati awak. Kenapa ?
~mengikut kata hati jantung saya, saya suka biru sebab biru tenang mata memandang. macam laut kan? saya pun suka hijau sebab ku lihat hijau *eh eh eh*. sebab Rasulullah saw suka hijau :)

wahh? dah habis ke? syok pulak main jawab2 soalan nie. melimpah ruah jawapan. hahaha *rasa macam retis kena interview pulak* perasan tahap cipan kali kedua. :D



11 soalan untuk blogger yang kena tag :)

1. apa pendapat korang pasal blog BudakVanilla nie. *bagi komen membina sikit nanti belanja cekedis seketul*

2. bagi pendapat korang macam mana perangai BudakVanilla berdasarkan cara penulisan dalam blog nie. :)

3. apa hobi dan cita2 korang masa kecik2 dan sekarang? bandingkan. hee

4. korang suka baca buku apa? novel? komik? buku ilmiah?

5. apa yang korang tau pasal anime. muehehe

6. mimpi manis korang yang paling korang ingat? :)

7. kalau diberi peluang nak pergi mana2 tempat didunia. korang nak pergi mana n kenapa.

8. kalau lah wujud si pari2 yang menunaikan tiga hajat korang. apa tiga hajat tu?

9. kalau korang diberikan peluang untuk jadi satu watak dalam filem yang korang minat. agaknya watak siapa tu dan filem apa? :D

10. sebelum tido malam2 korang suka buat apa? sebab?

11. nyatakan beberapa perangai korang yang dirasakan pelik tetapi benar *hehehehe*


mangsa tag :)

hmm. taktau dah nak tag siapa. hahaha. :P
so siapa nak kena tag komen je. nanti aku tag. hehe
jawab baek2 semua soalan tu. jujur tu penting. wakaka. :D

ilal liqa'





24 comments:

  1. alahai! ni best ni jumpa rakan blogger yg minat anime juga! hehe :D

    ReplyDelete
  2. hoho! kena tag lah. dua orang dah tag FD. insyaAllah FD jawab soalan tu ea. btw thanks! :D

    ReplyDelete
  3. sma la kita..nk dsrl jgk ^^,
    paling sy suka,bab tidoq diutamakn tu..betul2.klu ngantok,suma keja x jd ^^,

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. Thanks tag. Anis dah join tapi kat mana nak hantar link entri nie ek?

    ReplyDelete
  5. CJM ada ikut jugak ni.. tpi, peraturan no.4 & 5 cjm tak ikut..-..-" haha

    ReplyDelete
  6. cambez je main tag2 camni...ekeke

    ReplyDelete
  7. Thanks awak sudi join :) Jawapan best. Hihi

    ReplyDelete
  8. dah jawab :D
    http://www.fatindiana.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!