Thursday, 7 March 2013

Awkward moments

Assalamualaikum. .
sy rasa semua orang pernah melalui situasi janggal atau awkward moment. .mustahil la tak pernah. .bukan manusia la kalau camtu. .nie boleh terjadi dimana2 dan bila2 masa je kat kita. jadi kita sebagai manusia memang MUSTAHIL la tak pernah kan. .wahahaha. . :D maksud awkward tengok la kat bawah tu. .:)

awkward
· adj.
1 hard to do or deal with.
2 uneasily embarrassed.
3 not smooth or graceful.
– DERIVATIVES awkwardly adv. awkwardness n.
– ORIGIN ME (in the sense ‘the wrong way round, upside down’): from dial. awk (from ON afugr) + -ward.

nie antara awkward moments yang pernah saya alami dan rasanya bila ia berulang. tetap masih ada rasa awkward dan peliks la. hehehe.

❤ baju sama
bila jalan2 kat pasar ternampak seseorang yang pakai baju sama ngan kita. extremely sama n 101% sama. what do u feel? awkward? yeah. saya rasa janggal sangat kalau jumpa orang yang pakai baju sama ngan baju yang saya pakai masa tu. seriously rasa macam nak sembunyikan diri dalam toilet dan terus balik rumah. its really AWKWARD.  :D tapi pandai2 la cover kan. .hweheheh

betol ke idok? :D


❤ orang tak dikenali bagi salam
benda nie mesti selalu terjadi kat gegadis kan? wakaka. menyampah sat. bagi salam disini bukan cam orang datang rumah, then diaorang bagi salam. tapi. .bila kita syok2 merayap melilau mencari barang2 dipasar tetiba orang tak dikenali bagi salam. juz like "Assalamualaikum, boleh kenal". .nak jawab salam ke tidookk? dalam hati dah jawab 'walaikumussalam, boleh . boleh blah.' ok. .kita wajib jawab salam. walaikumussalam. jadikanlah amalan bagi salam ngan orang yang tidak dikenali. kenapa? cari sendiri kat google. tu amalan baek. tak salah kan kalau kita amalkan. jadi makaseh la bagi orang yang selalu bagi salam tak kira masa n kat mana2 tu.  :)

❤ ternampak couple dating
yeah, it really awkward for me.  i donno why. rasa geli gelemen bila ternampak diaorang touching2. yukss. it feel like. gross. *bad me*. but sometime ada gak certain time yang pasangan dah kawen2 dating kan. tu takpe. kalau pegang2 tangan ok lagi. tapi pelis la. jangan tunjukkan sangat kemesraan korang kat orang awam. it really sweet. but. cuba googlekan hukum hakam tu. halal ke haram ke. kena gak tau. dah kawen bukan sebab untuk korang bermesraan lebih2 depan umum. *take note*

❤ bila menyanyi tetiba someone jerit
sumbang! adusshh. .itu rasanya seperti. .errkkk. errrkkkkk. .*undefined*

❤ terjumpa budak/baby comel
awkward. .rasa nak cubit2 gigit2 je *dahsyat*. .tapi anak orang tuuu. .pernah sekali. .masa tu my adek n i lepak kat sungai side *tepi sungai lerr* then tetiba. .one baby boy. .umo around setaun dua tiga empat *mak aii, saya tak pasti sebab comel. . :D* datang n tengok2 my face berulang2 n datang at my tempat duduk dengan beraninya sambil mata cutenya mendongak tengok muka saya yg peliks. .saya lg peliksss. .sampaikan mak dia cakap "apesal nie dek? ske kat akak tu ea?" *dia ckp ngan anak dia tu la*. .waaa. .awkwards doe. .baru budak kecik. .pastu baby boy tu bawak hp dengan lagu 'untuk dia by najwa latif' *mungkin dia ingat saya nie najwa tu la kot. . .hahahah *perasannye!*

❤ tersalah orang
nie selalu terjadi kat saya. . =..=' . .awkwards. .krekk. .krekk. .saya taktau nak cakap ape. .hahaha. . :D

❤ bila art/seni yang saya buat diperkotak-katikkan
adek2 selalu camnie. .dia . .dia. . dia. . suka tiru apa saya buat. .hahaha :D tidak. . :P awkwards u know!

❤ budak blur
yeah. .that my adek always called me. .why? sebab saya blur la. .bila dia cerita something. .and i was tak paham. .i was like. . 'what?' repeat please. .and my adek was like 'ahh. .malas lg la nak cerita'. .dia cerita panjang2. .n saya tak paham sepatah haram pun. .amacam? cukup blur tak saya. .kekadang. .dia panggil my sweet name and ask me something. .and again i was like "hah??" with some innocent face. .dia akan cakap. ."haa. .blurrr dah. .ngok". .adussshh. .awkward. .manala kita dengaq apa yang dia cakap. .



sebenarnya banyak giloosshh awkward moments saya. .but this all i can share to u olls la. . i like OH MY ENGLISH. .so damn cute right. .hahaha. .*bagi tumbukan gajah sebijik*. . :D buat semua pembaca setia. .mati itu pasti hidup insha ALLAH. .jodoh dan maut ditangan ALLAH. .ada rezki kita bertemu lagi. .mudahan dipermudahkan segala urusan ya. . :)


nota kaki tangan dan mulut: blog baru habis edit. .omey tak? penat kita edit tau. . *biar simple asal hati happy*. . :D senyum selalu. .jangan marah2. . :)

jazakallahukhair. .
ilal liqa. . :)





4 comments:

  1. awkward moment tu adalah bila tersalah orang...hu hu hu... pelik dan awkward gila rasanya... hu hu hu... pas tu malu dan segan...

    ReplyDelete
  2. Hai. :) Salam perkenalan. Mari join sini. ^^

    http://meyrajohn.blogspot.com/p/jointhiscontest.html

    Untuk tingkatkan pageview, followers and traffic korang meningkat hingga tahap AWESOME!!

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/segment-lick-exchange-affie-by.html

    Thanks dear!

    ReplyDelete
  3. kak farah: ya btl2. .malu cm nk smbunyi jauh2. .heheh :D

    ReplyDelete
  4. meyra: ada masa sy join ya. .thanks. . :)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!