Wednesday, 20 February 2013

am i too skinny?

Assalamualaikum. .
goodnight peeps. menaip entry dengan separuh nyawa. *tekak sakit* uhuk2. sakit2. nie nak cerita panjang lebaq nie. harap mata2 yang jenguk tu sudi baca sampai habis. hmm. mostly blogger terkenal dengan sikap endah tak endah tentang baca post. suka baca main point je. *mengutuk diri sendiri* ampun2. *hantuk kepala ke dinding dua kali* pasrah. :D

pagi tadi. oppss tidak. kira cam tengahari. saya dan sepupu lepas lunch *rehat time kerja* singgah jap kat satu tempat yang ada mesin penimbang berat badan. tiba2 sepupu kata "jom check berat". saya apa lagi nak sajalah dengan harapan berat badan ada meningkat sikit. *sikit je pun tak banyak*.  then sepupu tolong masukkan duit syiling 20 posen dan tadaa. berat badan saya sekarang terpapar di skrin. check punya check. sambil tengok skrin alat penimbang. wohohohohoho. terkezut beruk dengan mulut tenganga luas hingga masuk seekor lalat *hiperbola je lebih. wakaaka* what the heck?

berat saya masih kekal.
tak berubah sejak tiga tahun yang lalu.
saya masih kurang berat badan *ikut BMI  16.65*
wahahahahha, tidakkkk.
dengan ketinggian agaknya dalam 155cm-156cm *lupa dah. wahhaha*
berat saya cuma 40.6kg.

sampai bila nak jadi 'kurus' nie?
susah la bila angin kuat. rasa nak melayang je.
but. kurus saya nie bukan la skinny sangat like only tulang je nampak.
nanti nak tambah berat badan dengan minum GAIN WEIGHT. *sanggup2*
jadi kurus susah. sebab adik2 jeles. hehe. suka ejek2. *jahat*
banyak makan. tapi berat still kekal.
hmmm.

tetiba lak ingat keburukan jadi kurus A.K.A ringan.
hang pikiaq la sendiri. malas nak habaq.  :D



\
nie gambaq terkini. takla kurus sangat kan? :P

dah2 la. kalau ada tips sihat dalam meningkatkan berat badan. share2 la jugak ea. :D

salam sayang buat semua 
semoga dirahmati ALLAH hendaknya.
jazakallah.
syukran.
ilal liqa. :)


© Post Original & Official®
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌
Verified Official by BudakVanilla







2 comments:

drop a comment~
arigatouuu!