Friday, 11 January 2013

Tutorial: Letak Page Like Facebook Dalam Blog *gambar+ayat*

Assalamualaikum. .
hari nie rajin lak nak buat tutorial facebook. .hehehe .. :) ada yang taktau camna nak letak button page like yang kecik camnie dalam blog. .sebab sebahagian daripada kita cuma tau like box. .sebenarnya like box tu boleh edit ckit . :)

1. memula jangan lupa copy link page korang cam https://www.facebook.com/JomKitaBerdakwah.

2. dah? pastu pergi ke link SINI

3. masukkan link page korang tadi di kotak tertulis Facebook Page URL (?)
*lepas korang masukkan cam gambar kat bawah nie la paparan kan? 





4. buang tick kat Show Faces dan Stream jadi cam gambar dibawah *preview dia pun nampak jadi dah kan?*


5. pastu klik Get Code akan ada pop up keluar dan pilih IFRAME *cam gambar dibawah*


6. copy semua kod tersebut dan bukak Dashboard > Layout > Add a gadget > HTML/Javascript dan paste disitu. .klik save dan SIAP! :)




jom like page saya di facebook.  . :)






tutorial nie saya sendiri buat. .jangan copy tau. .kalau nak copy boleh tapi kreditkan kepada saya.. hehehe . :) bersama2 kita berkongsi ilmu. . :)

wassalam. .
syukran jazilan
ial liqa' :)

4 comments:

  1. wahh..mnrik.. boleh cuba.. ekh .. akk nk tya.. boleh x tukar kpd dashboard lama?? xsuka y baru..

    ReplyDelete
  2. blh je. .ada gk tutor psl 2. .insyaallah nnt sy share. . :)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!