Sunday, 6 January 2013

Miss My School

Assalamualaikum. 
.today i gonna talk about. aceceh. talking vs speaking ler pulak dah. nak cerita sikit nie. .mentang free kan? hehe. bila free camnie. otak jadi lembap. malas berfikir konon. tak elok camtu tau. nanti tua2 cepat lupa atau lebih mesra dipanggil nyanyuk. alahai, hidung buat hal bila datang mood rajin menaip nie. asyik kegatalan je kerjanya. achhooomm! keluar hingus. dem. :P hahaha~ terkenang masa sekolah bila adik2 pergi sekolah pagi2. alaaa, kita nak pergi sekolah jugak. nak jugak! alolo. cian dia. jeles sangat bila tengok adik2 beli baju baru, beg baru, pensel baru, kasut baru, buku baru semua la baru. jeles sangat laaa. kita pun nak benda baru jugak. :'( *datang mood ngada2 dia*  rindu la sekolah. rindu classmates. rindu kawan2. rindu cium bau kertas *kertas banyak kat rumah tapi feel lain la kan*. rindu suasana kelas. *sorry homework, i don't miss u* dalam kelas dulu 2012 *form 5*, mula2 masuk kelas *awal tahun*, saya la datang paling awal, tempat duduk lak depan2. budak nerd la katakan *nerd la sangat* . alih2 cikgu tukar tempat duduk kat belakang sekali. diapit lak budak cina perempuan dua orang, kira saya kat tengah la. :D best gak duduk ngan diaorang, suka buat lawak disamping boleh belajar math. . :D dalam kelas kami. pelajar bumiputra cuma 4 orang. ckit je kan? hehe. .bila pelajar bumputra nie bergabung. waa. saya yang memang pendiam jadi kecoh sat. walaupun tak sekecoh orang lain, saya selalu gelak2 kot kalau dalam kelas. XD

nie antara kawan2 yang selalu lepak bersama saya. kami berbilang kaum, yey 1 MALAYSIA :P ada iban, bidayuh dan melanau. yang melanau tu cumalah saya. hehehehe. yang lain iban dan ada yang bidayuh. . :3

diaorang nie la kawan2 saya yang memang ohsem. walaupun diaorang suka usik2 saya, saya happy la ngan diaorang nie sebab diaorang happening dan lawak. antara mereka cuma saya dan dua orang sebelah saya tu yang taktau bawak motor. hahaha~ ciannye. .bila outing atau nak pergi mana2, selalu guna motor dan saya selalu ngan gadis comel berbaju putih tu. hehee~ semua kawan saya comel kan? hahaha~ rindu sekolah. . :)

Bestfriend are not for second, not for minutes, not for hours, not for a day, not for a week, not for a month, not for a year. BUT it is FOREVER :)
p/s: suka tengok generator rex. . :P

wassalam.
jazakallahukhair.
ilal liqa'
salam sayang. . :)

6 comments:

drop a comment~
arigatouuu!