Saturday, 6 October 2012

Doodle itu Abstrak :D

Assalamualaikum. .
segala penghuni alam semesta yang saya amat hormati. .i hormat u bila u hormat i. .ingat tu!. .sempat jugak wat intro cm2. .ingat retis nak guna u u. .i i nie. .menyampah lak -..-. .tak habis2 nak menyampah dengan diri sendiri. .hehe~ sabar jantungg. .haiii. .apa khabar penghuni alam maya? harap anda sihat2 belaka. .saya pun sihat cuma hati tak berapa sihat. .jangan tanya kenapa. .sebab saya pun tak tau. .hee~
terus ke tajuk utama. .DOODLE itu ABSTRAK. .selalunye dalam kelas bila bosan2 saya selalu mendoodle. .kalau dulu sebelum saya tau makna doodle saya selalu anggap hasil lukisan atau contengan di bawah minda separa sedar saya cuma contenganntanpa makna di atas kertas. .hehe. .~kantoi mengigau dalam kelas. .serabut dah otak. .takda kena mengena pun...

kalau kita search apa maksud doodle di wikipedia. .1st line dia. .
A doodle is an unfocused drawing made while a person's attention is otherwise occupied. Doodles are simple drawings that can have concrete representational meaning or may just be abstract shapes.Stereotypical examples of doodling are found in school notebooks, often in the margins, drawn by students daydreaming or losing interest during class

tengokk. .kan betol apa yang saya cakap. .hehe~ maknanya saya sering mimpi dalam kelas. .hahaha. .tak la jugak. .sejak fokus SPM nie. .jarang dah mendoodle di atas kertas kosong. .kadang2 dalam nota n buku teks. .jangan tiru aksi ini. . :P gambar tersebut adalah salah satu contoh doodle yang saya buat. .saya selalu buat doodle atas kertas n time boring je. .hehe. .rajin je menconteng. .belajar pun mesti la rajin jugak. . :D. .doodle nie simple jer. .tapi kalau korang nak tengok doodle yang OHSEM. .tengok kat youtube. .wooowww. .i want to doodle on my wall. .heee. .SHARPIE~

By: BudakVanilla. .~~~Doodle art is interesting :)

sedikit nasihat untuk sesiapa yang suka mendoodle menconteng atas buku teks seperti saya. .kegiatan tersebut yak elok ye. .jangan ikut jejak nie. .heee~ dan bagi semua pejuang2 SPM yang bakal menghadapi detik cemas 5 Oktober 2012. .semoga berjaya dan all the best diucapkan. .amalkan Doa, Usaha, Ikhtiar, Tawakal. .Study Smart. . :) semoga terus dapat apa yang dihajatkan. .korang pun doa2 la untuk saya jugak. .insyaALLAH. . :)


*Syukran Jazilan sebab sudi baca entry yang entah apa2 nie. . *
ampun maaf dipinta kalau ada wat salah atau
wat anda tersinggung atau tersungging. . :P
yang baik datang dari ALLAH. .
dan yang buruk datang dari kekhilafan diri. . :)
~ilal liqa'~
saya sayang orang yang sayang saya. .:)

© Post Original & Official®
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌
Verified Official by BudakVanilla





11 comments:

  1. sangat cntik n style.heheheheh
    fokus2...SPM tu..bukan exam penggal je

    ReplyDelete
  2. good luck ya budak SPM,

    <-- budak ni nak final, ayuh study sesama. gambatte untuk diri seniri. haha dah2 jangan nak online

    ReplyDelete
  3. koleksi doodle di buku teks sekolah.HAHA.btw,done follow you :)

    ReplyDelete
  4. love doodling in class..bila subject bosan mcm2 la tercetus..;p

    ReplyDelete
  5. Love what you are doing with the blog man!

    ReplyDelete
  6. Heya this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

    ReplyDelete
  7. A very impressive article. Well prepared. Very motivating!! Go off on to facilitate way

    ReplyDelete
  8. woww..so nice. Teringin nak buat sendiri tapi hukhuk.. Tak reti maa.. Tak kreatiiiiiif! Hahaha :D

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!