Sunday, 22 July 2012

over edit! *edited*

Assalamualaikum. .peace upon to u. .
First of all. .selamat berpuasa buat semua umat islam di seluruh dunia. .best la puasa. . :) so pada bulan puasa yang penuh rahmat nie. .jom la kita wat amal2 banyak2. .tambah keimanan didada n so whateva. . o(≧o≦)o bersua kembali di arena BLOG! Apa khabaq? Sihat? Alhamdulillah. .waaa. .rindunyaaa. .lama da tak online blog. .hehe. .takda duit2 nak reload broadband. .nie dah ada duit reload la terus. .lagipun dekat2 exam malas lak nak online. .mengganggu focus kita je la. .eh. .lain lak crita kita. .kalau ikutkan hati nak la jugak wat crita panjang2. .konon rindu nak menaip panjang2 nie. .hahaha. .buang tebiat lak! Dah2. .jom layan picture2 yang saya ‘ter’over edit. .hehe. .umum mengetahui saya suka edit gambar. .gambar tersebut disnap oleh manusia tertentu seperti family dan diri saya sendiri. .tapi gatal2 lak tangan nak edit over2 ckit. . sampai gambar sampah pun nak diedit. .haha. .edit biasa2 je la. .budak2 kecik pun pandai wat. .apepun ENJOY ^^,


kat kampung. . (∪ ◡ ∪) 

blakang rumah kat kampung. . :)

ranting entah ape. . (╯3╰)

sungai kat kampung. . (¬_¬) 

feri on da way g kampung. . :P

sampah sarap. . ✖‿✖

waterfront di Sibu. .(my hometown) ❤‿❤

demikian saja gambar2 yang teredit ya. .bosan2. .edit gambar je keje saya takda benda lain. .hehe. .ok nak bagi nasihat ckit. .hehe. .tak habis2 ngan nasihat ye? pada bulan ramadhan nie. .kita belajar tahan nafsu. .segala nafsu tau. .bukan nafsu makan je. .wat sape2 yang slalu g bazaar tu. .jangan la beli makanan banyak2. .pesanan wat diri sendiri. .hehe. .jangan diikutkan sangat nafsu tu. .membazir!. .membazir kan amalan syaitan. .dah la syaitan dikurung bukan puasa nie. .korang lak nak jadi penggantinye? jangan ye saudaraku tersayang. .ingat2. . (╯3╰)

Syukran Jazilan sebab sudi tengok baca n komen2. .
☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆
selamat berpuasa o(≧o≦)o
Jazakallahukhair
ilal liqa'
☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆


© Post Original & Official®
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌
Verified Official by BudakVanilla

43 comments:

  1. selamat berpose :)
    err..sungai tu ada boya tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ. .ade. .buaya darat slalu mndi c2. .hehe. . :P

      Delete
  2. Awesomenyee halaman kampuang vanilla..o(≧o≦)o hehe :D

    ReplyDelete
  3. Cantiknya kampung! btw, Nice pic <3

    ReplyDelete
  4. Orang Sibu eh? Rindu gila nak balik kampung dekat Kelantan. Suka tengok gambar. Very nice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. .klu dh rindu blik je la trus. .hehe :P thanks. . :)

      Delete
  5. cntik la rumah..siyes..esp yang sawah tu
    salam ramdhan

    ReplyDelete
  6. waaaa sampah pon jadi cantik sebab edit..

    ReplyDelete
  7. Cantikle u edit... Suka laaa nengok!!!

    ReplyDelete
  8. terer la, santekk awk edit =)

    ReplyDelete
  9. selamat menjalani iBadah pUasa yer...


    jalan2...follow sekali singgah kejap kat sini... nice theme =)

    ReplyDelete
  10. rasanya belum terlambat lagi, salam ramadhan. buka nanti jgn buncitkan perut ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan jgk. . :) misi menguruskn badan yg sedia kurus. .hehe. . ^^

      Delete
  11. semoga kita terhindar daripada sifat membazir..

    syaitan memang dah diikat tapi nafsu masih ada kan kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah. .yeah. .nafsu lbh bahaya. . :)

      Delete
  12. selamat menunaikan ibdah puasa..kmk singgah blog ktk..kacak gmb!pandey ktk edit..peace!blogger sarawak.. =)

    ReplyDelete
  13. kacak pic ktk edit ya ... :)
    kmk follow kitak. hehe~
    selamat berpuasa tuk ktk ^__^

    ReplyDelete
  14. cantiknya pemandangan dekat kampung awk..sibu kan...teringin nak pergi..anyway salam perkenalan dan salam ramadhan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibu tmpt tggl sy. .kmpg jauh ckit. . :) slmprkenalan..n salam ramadhan jgk. . ^^

      Delete
  15. rindunye kampung ! yeahhh nasib hrini blek kmpung . heheh

    ReplyDelete
  16. Cantiknya pemandangan :') Awak edit laaaaaagi nampak cantik ;D

    ReplyDelete
  17. waa , cntexnya . pandai awak edit . :)

    ReplyDelete
  18. Blog updated help me please for the survey~
    TQ!!!

    http://diagonallife.blogspot.com/2012/07/survey-about-inner-help-me-please.html

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!