Saturday, 23 June 2012

perangai lelaki yang hampeh :)

Assalamualaikum
lelaki lelaki. .oh lelaki. .engkau mewarnai hidup setiap wanita. .gagah perkasa. .entah apa2 lagi. .(menyampah lak ngan ayat sendiri. .tapi bukan saya ye). .entah kenapa nak crita pasal lelaki kali nie. .mungkin sebab saya perempuan. .hahaha. .ada kena mengena ke? para lelaki perlu tau nie. .perkara2 yang buat perempuan menyampah ngan korang. .hehe. .nak bagi nasihat nie. .untuk kaum adam. .jom gi terus kat tajuk kita hari nie. .perangai lelaki yang hampeh la sangat. . . .

✖rasa encem. macho, cute
wei2. .saya sebagai wakil kaum hawa amat menyampah dengan lelaki camnie. .kalau hensem pun diam2 je la. .nie tak. .asyik memuji diri sendiri je. .korang ingat perempuan je ada perangai camnie? lelaki pun ada la. .tapi kadang2 lelaki yang rasa encem and so on tu sebab nak tingkatkan keyakinan diri. .kalau ye pon nak yakin. .takyah la over2 dalam berpakaian. .mengalahkan perempuan lak. .siap ada manicure pedicure lagi. .ecehceh. .saya tak suka lelaki pakai baju ketat2. .cam buah nangka je. .haha. .i prefer to lelaki yang simple. .pakai tshirt cap ayam dan sluar jean bundle or wateva. .dah cukup. .yang penting. .KEMAS!!!!. .no messy2. .no rasa kacak!. .lelaki kemas banyak perempuan suka. . :D


✖tak hormat orang tua/perempuan
nie la paling dahsyat. .orang lelaki yang tak hormat orang tua adalah yang paling dibenci. .percaya atau tak. .perempuan suka lelaki yang hormat orang. .pandai bergaul. .eh2. .lari dari tajuk lak. .lelaki tak hormat mak bapak dia. .suka tengking2 orang tua or girl. .ish. .tak suka lelaki camtu. .sebagai lelaki. .korang patutnya lebih hormat orang lain. .hormat kaum hawa terutamanya. .(contohnya saya. .heee). .lelaki memang la suka ganas2 kononnya jiwa ganas. .brutal. .rock baybehh. .cehh. .ingat orang suka ko punya stail ke kalau tak pandai hormat orang. .biarpun jiwa kaum adam nie ganas brutal2 rock2 kapak2 n so on. .kalau korang hormat orang lain. .banyak yang suka tau. .(i like. .)


✖ego tinggi sangat
yeah. .lelaki terkenal dengan sikap ego yang tinggi. .memang tak dinafikan la tu. .sapa yang nafikan tu. .bukan la seorang lelaki yang tulen. .haha. .(gurau je. .sabar ya insan yang bernama lelaki). .lelaki memang susah nak turunkan ego diaorang. .bila gadoh2. .taknak kalah. .dia je yang betol. .dia nak menang jugak. .nak jugak!. .(bongok lelaki camnie..). .bila berhadapan ngan perempuan. .turunkan ckit ego korang tu. .perempuan nie insan yang lemah. .(cewah. .). .betol hape. .lelaki memang kuat. .dengan ego je. .korang boleh buat perempuan menangis. .(but not me!. .haha). .sebagai lelaki yang gentlemen. .korang patut sabar je. .sabar perisai orang beriman. .turunkan keegoan. .tingkatkan keimanan. .


✖playboy
hah. .nie gak hampeh lorr. .lelaki yang playboy slalu dikaitkan ngan lelaki2 encem. .(taik kucing. .). .tapi sekarang nie. .yang 'kureng2' tu pun nak join sekali jadi playboy. .piiirraahhh. .pasang awek(s) keliling pinggang. .nak wat tali pinggang ye bang? lelaki yang jenis nie ayat diorang memang power. .cintan cintun mengalahkan hero filem bollywood. .(dehh. .sebab tu la saya suka boy yang nerdy. .hahaha. .pemalu gitu. .). .ada ke orang kesah ngan pendapat saya. .hehehe. .wahai lelaki. .tak elok permainkan perasaan orang lain. .jahat. .kalau korang tak suka seseorang tu. .jangan la bagi dia tu harapan. .cian tau. .kalau jumpa lelaki yang playboy nie. .kita bagi terajang je kat dia. .haha. .(kuatnye saya. .gurau2 je). .jangan mainkan perempuan tau. .nanti tak jumpa cinta sejati sampai tua baru tau!


sebenarnya banyak lagi perangai lelaki yang wat sesiapa hampeh. .tapi disebabkan cian ngan kaum adam yang baca2 tu. .kita bagi ckit je la. .hehe. .nanti semua marah2 lak. .jangan marah ya. .nie pendapat2 je. .kaum hawa yang tersenyum2 tu. .(termasuk saya sekali. .). .hehe. .jangan sangka semua lelaki tu jahat. .lelaki tu sama. .hanya semata mata korang punya kekasih tu curang atau mempunyai perangai yang hampeh seperti yang tercatat diatas. .kalau ada camtu. .korang tolong la ubah apa yang patut. .kan bagus camtu. .cewah. .hehe. .(╯3╰)

PEEEwiiTTTTT. .

Review Follower ke 100. .yeyeyeyeye!!!!
nak tau siapa dia??? itu dia!
SiComelKiekieyBuoo
http://kiekiybuoo.blogspot.com/

tengok tu header comel dia. .click it ok?
dia seorang gadis yag comel. .hehe. .yeah memang ohsem larr! follow la dia nie ye. .nak kenal? kenalan je la. .hehe. .meh ramai2 serbu comel nie. .sowie. .kita buat yg simple sangat cnie. .apepun terima kaseh sudi follow kita. . :)


Syukran jazilan sudi baca apa yang saya tulis2 nie. .hehe. .
maafkan saya kalau ada ayat2 diatas menganggu ruang di hati korang. .
☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆
senyum selalu ye. . :)
Jazakallahukhair
ilal liqa'
☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

© Post Original & Official®
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌
Verified Official by BudakVanilla

20 comments:

  1. wahhh.. entry kita ade kaitan la... eh.. camne kalau sy yg x ensem ps2 slalu puji diri xensem..cmne tu? hampeh tak sy? :p

    ReplyDelete
  2. yup! mmg xsuke lelaki kalau xreti hrmat org lain ni.. xmacho la.. huhu :'D

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 106 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumussalam. .thanks follow. .dh tggl jejak:)
      insyaAllah. .

      Delete
  4. haha betul la-.- golongan-II kat atas tu memang hampeh punya org hehehe

    ReplyDelete
  5. yeah ! amy pon tak suke lelaki-2 yg mcm tu ,
    tp sesetengan laki je yg mcm tu ,
    btw , tahniah followers da lebih 100 :D

    ReplyDelete
  6. setuju ngan entry ni walaupun i lelaki :)

    ReplyDelete
  7. a'ah laki nang perasan nya hensem koh. hehe

    ReplyDelete
  8. yang tak respect to old folk mmg hampeh

    ReplyDelete
  9. hahah besa la tu.. paling aq benci dan xsuka bila ego!! kalau bergadu xda yang nak mngalah masing2 tunjuk kuat.. lebih lagi cara berpakaian ala2 korea.. uuuuueeeee plizz la.. ni mlaysia .. iklim khatulistiwa bkn iklim sejok.. hahaha

    ReplyDelete
  10. sy pown pnah terkena dgn laki playboy..ayat mmg power r..nmpk mcm baik jee..da r x ensem, pendek plak tu..tu pown boley JD playboy..bila putus dy x ngaku pown salah dy..smua slhkn sy je..da r fatal...jahatttt sgt2..

    ReplyDelete
  11. hahaha kelakar, tapi betul tu, hampehh!! :P

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!