Wednesday, 30 May 2012

Hal kasut masut :)

Assalamualaikum. .
hari nie atau kali nie nak cari cerita pasal kasut. .
apa pendapat korang pasal kasut??
bagi perempuan of course suka heel atau something stylish. .
tapi. .saya tak suka heel. .kenapa?? sebab takut tinggi. .gayat. .hahaha
(terlebih ketawa lak. .hee)
saya perempuan yang kurang pandai pakai heel. .kalau pakai heel jadi tak seimbang. .
kadang2 boleh jatuh tergolek macam buah nangka dah cukup masak. .hehe
bagi sesetengah orang mungkin sanggup sakit kaki semata-mata nak kelihatan cantik guna heel. .
but. .please. .not me. .saya lebih suka pakai kasut flat and whatsoever. .
gambar dibawah adalah kasut saya yang tersayang. .cantik kan? (gambar tu saya edit2 lebih2 ckit. .)
jangan jeles sudah. .heee
selepas itu pulak. .bagi lelaki mungkin senang la nak pakai kasut kan. .
ye la. .ada ke lelaki yang pakai heel??. .hahaha. .(terlebih gelak lagi. .hilang keayuan saya. .hee)
serius ya. .serius. .kebaikan guna heel bagi perempuan pada pendapat saya adalah.  .
hanya untuk kelihatan cantik dan berani sebab tak takut tinggi dan tak takut akan kemungkinan diri akan jatuh tersembam di mana2 saja. .keburukan lak macam mana? ada belajar biology tak? text book biology form 5 ada cerita pasal tu. .tulang orang yang pakai heel akan jadi tak betul. .kenapa??? kerana, tulang kaki yang menampung berat badan semasa memakai heel tu jadi macam bantut, tak dapat berfungsi dengan sempurna. .kadang2 postur badan pun boleh jadi lain. .(macam doktor la pulak. .hee. .)

 kenapa saya suka guna kasut yang flat dan seangkatan dengannya??
alahai. .punya lah banyak kebaikan tu. .
1.boleh berdiri, berjalan dengan stabil sebab kurang force (fizik pulak masuk. .heee)
2.kalau ada anjing kejar, boleh berlari dengan pantasnya tanpa rasa risau akan terjatuh. .
3.cara berjalan bebas tanpa perlu kawalan yang rapi. .
4.boleh melompat melintasi longkang dengan jayanya. .
itu la buat masa nie. .banyak lagi kebaikan sebenarnya. .tapi saya tak mampu nak senaraikan panjang2. .penat nie taip2. .tapi memang tangan gatal gak nak taip2. .nasib kau la jari. .heeee. .

ok la. .sampai disini saja kali nie ya. .sudah cukup panjang untuk memeningkan kepala korang kan? hehe. .
maafkan saya andai ada kata2 atau bicara hati saya di sini mengganggu ruang ketenangan dalam diri sesiapa. .(amboii, puitisnye ayat saya nie. .hehe)

syukran buat siapa2 yang sudi singgah membaca. .:)
jazakallahukhair. .





1 comment:

drop a comment~
arigatouuu!